Vad gör en bra vandringskänga?

Att välja vandringskängor och skor är ett av de viktigaste besluten du tar som klättrare eller husbil. De kommer att göra din resa minnesvärd eller ledsen. För att ta reda på vad som är bäst för dig, fråga dig själv “Vilken typ av vandring ska jag göra?” Dagvandring (lätt) – Går du vanligtvis för korta vandringar på en till flera timmar under veckan eller helgerna utan ryggsäck? Då vill du överväga detta. De är lättare, mer flexibla och andas bättre eftersom de vanligtvis är gjorda av separat tyg och kornläder. De är bekväma för dagsutflykter men du blir trött och dina fötter börjar stör dig om du försöker vandra med en pack eller för en lång vandring eftersom de inte är utformade för att stödja dig som vandringsstövlarna nedan.

Vilka är de mest rankade vandringskängorna?

Backpacking / Vandring (medelvikt) – Styvare midviktiga vandringsstövlar ger mer stöd och skydd för kortare 2-3 dagsturer eller till och med dagsvandringar med eller utan lätta till måttliga vikter. Om du vandrar några timmar och vill ha mer stöd och / eller upp till tre dagar på eller utanför allfartsvägarna på den lätt till måttliga får du midvikt läderryggsäck. Utökad backpacking (bergsklättring) – Bästa stödnivån, skyddet och hållbarheten för tyngre belastningar och längre resor, men vanligtvis också tyngre. Stöder vikter som väger cirka 40+ pund (kan variera med vandringsskor). Om du vandrar i mer än tre dagar på eller utanför det måttliga till ansträngande paketet i krävande terräng får du en förlängd (tung) backpacking boot. Om du behöver montera stegjärn för glaciär, kontrollera att kängorna är kompatibla innan du köper. För vandringar i kallt väder är det viktigt att du får vattentäta, isolerade stövlar som andas för att hålla dig torr. Nubucks fullkornsläder och mocka tar vattenavvisande produkter väl men kom ihåg att de inte kommer att vara vattentäta vandringsskor som INTE var designade för att vara vattentäta i första hand. Avstötningsmedel hjälper till att kasta vatten men om du går genom en flod eller en djup pöl blir du våt.

Impregnering

Du kanske eller inte behöver vattentäta vandringsskor. Tänk på miljön du brukar vandra i och hur lång tid din resa tar. Om du gör många korta ökenvandringsresor behöver du förmodligen inte vattentäta stövlar. Egentligen i en torr miljö kommer de bara att göra det svårare för dina fötter att andas (fler lager eller vikt betyder mindre andningsförmåga). Nylonnäsduk andas bättre än läder, men kom ihåg att du gör avvägningar för hållbarhet, stöd och skydd.