Vandring – välj en grundläggande första hjälpen-kit som passar alla vandringsturer

Medan olyckor på vandringsleder lyckligtvis få och långt mellan dem händer då och då och du måste vara beredd. Här tittar vi på några idéer för att packa en viktig första hjälpen-kit för vandring. Varje år vandrar bokstavligen miljontals vandrare i vildmarksområdena i världen utan några verkliga problem och utan skada. Emellanåt inträffar olyckor och en liten förberedelse kan gå långt för att säkerställa att resultatet av en skadad gör att du är redo att gå ut på vägen igen utan dröjsmål.

Vad ska vara i en vandrares första hjälpen-kit?

För allt annat än en timme eller två enkla vandringar i det lokala området måste du göra lite förberedelser och det bör inkludera första hjälpenpackning. Ditt kit bör naturligtvis ta hänsyn till de områden där du kommer att klättra och de typer av skador du kan stöta på, men i alla fall bör din första hjälpen-kit innehålla åtminstone följande föremål.
  • Elastiskt rullbandage och gasbind
  • Olika självhäftande bandage i olika storlekar
  • Antibakteriella sprayer eller krämer
  • Antingen Aspirin eller Ibuprofen, beroende på känsligheten i din mage
  • Moleskin som ska användas vid behandling av blåsor
  • Kniv (schweizisk armékniv eller något liknande är perfekt)
  • Ett pincett
  • Klåda mot klåda
  • Bränn grädden
  • Hydrokortison grädde
  • Solskydd
  • Ett annat föremål som du kanske vill lägga till i listan är mycket en fråga om personlig preferens och du bör använda ditt eget omdöme här. Kom dock ihåg att även mindre skador snabbt kan bli allvarliga om de lämnas obehandlade och till och med lite grundläggande antiseptisk kräm för att lägga i ett mindre snitt eller bete kan spara mycket problem senare. Kom också ihåg att vad du än packar måste ta med dig, så gå inte överbord.
Nästan utan att säga att du ska ta in tillräckligt med vatten att dricka, men lite extra för att tvätta bort repor eller skär kan gå långt. Håll vatten borta från floder, utom när du inte har något alternativ, eftersom även de renaste strömmarna kan laddas med dåliga bakterier. Beroende på var du ska klättra kan ett annat mycket användbart föremål vara en ormbit kit. Risken för en ormbit är faktiskt mycket lägre än vad de flesta tror, ​​och i allmänhet kommer en orm inte att bita dig om du inte bara står på den. Men om det finns en risk för ormbett är det en bra idé att vara beredd på det.

Första hjälpen på spåret

Om du undrar är spindelbett ännu sällsynta än ormbett och det finns väldigt få giftiga spindlar som bor i områden där de är lätta att se eller där fotgängare tenderar att komma i kontakt med dem. Så undvik att krypa i våta eller mörka områden och som regel är det troligt på din sida. Bortsett från de uppenbara riskerna från saker som magont eller huvudvärk, för mycket sol och dålig mat eller vatten, är de vanligaste problemen att skära. Obehandlade sticklingar kan lätt smittas, särskilt om de orsakas av växter eller annan vegetation än skarpa stenar eller stenar. Därför bör din första hjälplista alltid innehålla antibakteriella bandage och sprayer eller krämer. Underhåll är helt enkelt en fråga om att rengöra bitar och applicera desinfektionsmedel innan du täcker området med hjälp av ett band. Om snittet är stort bör du använda gasbind och ett rullbandage istället för ett plåster, men innan du gör det måste du bedöma skärets allvar. I synnerhet bör du uppskatta hur djupt såret är och om blödningen beror på en ansiktsskärning eller artär. I fall av kraftig blödning flyter blod vanligtvis stadigt från snittet och har ofta en ljusblå färg. Arteriell blödning däremot kommer i sporrar eftersom hjärtat pumpar blod runt kroppen och vanligtvis är röd i färgen. Kraftig blödning kan vanligtvis stoppas genom att trycka på såret, vilket förseglar sig själv. Men arteriell blödning är allvarligare och kräver användning av en speciell kläm-och-släpp-teknik. I fall av djupskärning (professionell hjortkött eller artärbehandling) bör sökas så snart som möjligt. Kanske är den bästa första hjälpen för alla vandrare enkel försiktighet och sunt förnuft. Var medveten om din omgivning och ta inte dumma risker och allt ska vara bra.